Citronu - Šokolādes Musa Kūka

Darba metode

Smilšu mīkla
Visas sastāvdaļas samaisa kopā, viendabīgā mīklā. Izveltnē 4 mm biezumā un izgriež 10 cm diametra apļus. Cep 170 °C 14 minūtes. Atdzesē.

Eksotiskais kraukšķis

Izveltnē starp divām papīra loksnēm 2,5cm biezumā un izspiež diskus.


Mandeļu biskvīts

Ar lāpstiņas putotāju 5 min. Visu maisa ar lielu ātrumu. Cep 180 °C, 12 minūtes.


Citronu krēms
Sajauc neputotu Wippak ar citronu krēmu, spiež silikona formā un sasaldē .

Baltās šokolādes muss
Želatīnu ar ūdeni uzbriedina. Uzkarsē olu dzeltenumus un pienu līdz 85 °C un pārlej pāri želatīnam un šokolādei Atdzesē līdz 30 °C un iemaisi viegli uzputotā krēmā. Lej formās un sasaldē.

Glazūra
Želatīnu uzbriedina. Pienu ar glikozi uzvāra un pārlej pāri šokolādei. Pievieno želatīna masu un Miroir glazūru. Ar rokas blenderi veido labu emulsiju bez gaisa burbuļiem. Atstāj uz nakti stabilizēties. Lieto 36-38 °C