Klasiskais Eklērs

Darba metode

Plaucētā mīkla

Visas izejvielas samaisa kopā, izmantojot lāpstiņas mīcītāju ar lielu ātrumu, 5 min., līdz iegūst viendabīgu, spīdīgu masu. Spiež 50-60 g smagus eklērus. Pārkaisa ar pūdercukuru un atstāj uz 5.min. atpūsties. Cep plauktu krāsnī, 180C, 40 min., ar atvērtu ventīli. Atdzesē.


Šokolādes krēms
Cremyco un ūdeni samaisa un puto 5 min. ar lielu ātrumu. Šokolādi izkausē līdz 35C un pievieno gatavajam krēmam. Pilda eklēros 80 g katrā.

Pārklājums
Izkausē šokolādi līdz 40-45C un pievieno glazūrai. Pievieno ūdeni, līdz iegūst vajadzīgo konsistenci. Pārklājuma lietošanas temperatūrai jābūt 32-35C. Aptuveni 20 g eklēram.