Sarkanbaltsarkanie svētku makarūni

Sastāvdaļas

Pagatavošana

Makarūns
  1. Visas sastāvdaļas ātri puto 6 minūtes, izmantojot «lāpstu».
  2. Spiež cepumus uz silikona pamatnes vai cepamā papīra.
  3. Cep 20 – 25 minūtes 150°C plauktu krāsnī (izmanto dubultās pannas) vai 25 minūtes 130°C konvekcijas krāsnī ar atvērtu ventīli.

Pildījums
  1. Belcolade Crist-o-fil krēmu istabas temperatūrā saputo ar invertcukuru un pakāpeniski pievieno ūdeni.
  2. Puto, līdz izveidojies gaisīgs krēms.
  3. Kremu spiež uz cepuma riņķa formā un centrā iepilda Topfil Dzērvene 60% pildījumu.
  4. Pārklāj ar otru cepumu.
  5. Makarūnus uz nakti liek ledusskapī, lai tie sasūcas. Bauda nākamajā dienā.

Par šo recepti

Sarežģītības pakāpe:  

Padomi

  • Pievienojot šķidro krāsvielu makarūnu masai, par tik gramiem arī ir jāsamazina ūdens daudzums receptē, savukārt pievienojot kakao pulveri ūdens daudzums ir jāpalielina (uz 50 g kakao jāpievieno 10 g ūdens)
  • Lai makarūni izdotos lieliski, gludi, kraukšķīgi un ar labu apjomu, krāsns nedrīkst būt mitra. Ja tā ir mitra – atstāj to atvērtu, tukšu 30 minūtes. Neaizmirsti cept savus makarūnus dubultajā pannā un uz cepampapīra vai silikona pamatnes.
  • Pēc makarūnu izcepšanas tos var sasaldēt, jau kā gatavus, pildītus makarūnus, gan arī kā makarūnu pamatnes, vēlams hermētiski noslēgtā traukā.