Aplausi eklēriem

Sastāvdaļas

Svars
Plaucētā mīkla
Tegral Clara Super 1000 g
Ūdens (50 - 60C) 1500 g
Eļla 100-150 g
Milti 125 g
Sviests 100 g
Cukurs 75 g
Smilšu mīkla (mandeļu)
Patis'Macaron 200 g
Milti 100 g
Mimetic 100 g
Šokolādes biskvīts
Tegral Satin Moist Cake Dark 500 g
Olas 200 g
Eļļa 200 g
Ūdens 100 g
Belcolade šokolādes pilieni Pēc ieskatiem
Ganašs
Belcolade Selection Noir C501/J 200 g
Saldais krējums 200 g
Sviests 30 g
Šokolādes vārītais krēms
Piens 250 g
Cremyco 90 g
Belcolade Selection Blanc 30 g

Pagatavošana

Plaucētā mīkla
  1. Visu jauc kopā un ar lāpstu puto 5 minūtes ar vidējo ātrumu.
  2. Ieteicams ļaut uzbriest 10 minūtes pirms sāk formēt.
  3. Dekorē ar smilšu mīklu.
  4. Cep 160 0C 5 minūtes ar aizvērtu ventili, tad 30 – 45 minūtes ar atvērtu, cepšanas laiks atkarīgs no izmēra.

Smilšu mīkla (mandeļu)
  1. Pagatavo smilšu mīklu.
  2. Atdzesē. Izveltnē 2 mm biezumā un sasaldē.
  3. Ar apaļu formu griež riņķīšus, atkarībā eklēru formas un lieluma.

Šokolādes biskvīts
  1. Visas sastāvdaļas samaisa ar vidēju ātrumu 4 minūtes.
  2. Lej uz pannas 40 x 60 cm, cep 180 C 11 minūtes.

Ganašē
  1. Uzvāra saldo krējumu, pārlej šokolādei un izmaisa.
  2. Kad masa ir 35 C, pievieno sviestu.

Šokolādes vārītais krēms
  1. Sajauc Cremyco ar pienu.
  2. Piemaisa izkausētu balto šokolādi.

Par šo recepti

Sarežģītības pakāpe: