Visu iemīļotais šokolādes eklērs ir klasisks franču konditorejas izstrādājums. Atklāj tā izcelsmes stāstu un izpēti dažādās variācijas, ko tas iedvesmo.
Kā vadošais maizes un konditorejas izejvielu un risinājumu piegādātājs, Puratos specializējas arī sastāvdaļu nodrošināšanā, kas palīdz pilnveidot eklēru receptūras. Ar mūsu pieredzi un plašo izejvielu klāstu mēs esam apņēmušies atvieglot mūsu klientu ikdienu un palīdzēt viņiem gūt panākumus savā biznesā.
Pievienojies mums, izpētot radošumu, ko iedvesmo eklēri – no klasiskās receptes, kas gadu desmitiem priecējusi garšu kārpiņas, līdz radošiem, veselīgiem un ilgtspējīgiem risinājumiem, kas atbilst jaunākajām patērētāju tendencēm.
Vai esat kādreiz domājuši par sava mīļotā Eklāra izcelsmi?
Plaucētās mīklas vēsture ir sena – tā pirmo reizi parādījās kā sāļa recepte romiešu pavārgrāmatā jau 1. gadsimtā. Tās pārtapšana par slavenu un iemīļotu saldo gardumu aizsākās 16. gadsimtā Francijā, kad itāļu dižciltīgā Katrīna Mediči pēc laulībām ar Francijas karali Henriju III iepazīstināja ar to Francijas galmu.
Plaucētās mīklas popularitāte un franču maiznieku radošums noveda pie eklēra – franču konditorejas meistardarba – radīšanas. Vēlāk, 19. gadsimtā, konditorejas maisiņa izgudrošana vēl vairāk pilnveidoja šo gardumu un piešķīra tam tā ikonisko formu.
Eklērs, intriģējoši nosaukts par “zibeni”, mūsdienās ir iekarojis sirdis visā pasaulē. Tas ir izsmalcinātas konditorejas simbols, ko dievina gan desertu cienītāji, gan profesionāli konditori. Vai esi mēģinājis apgūt šo ikonisko gardumu pats?