Klasiskais eklērs

Eklērs ar šokolādes krēmu

Sastāvdaļas

Darba metode

Plaucētā mīkla

Visas izejvielas samaisa kopā, izmantojot lāpstiņas mīcītāju, ar lielu ātrumu, 5 min., līdz iegūst viendabīgu, spīdīgu masu. Izspiež eklērus, aptuveni 20 - 30 g. Cep plauktu krāsnī, 180C, 40 min., ar atvērtu ventīli. Atdzesē.


Šokolādes krēms

Bļodā ar putojamo slotiņas uzgali sajauc Cremyco un ūdeni  lielā ātrumā 5 minūtes. Izkausē šokolādi līdz 35 °C un ielej to bļodā. Iespiež apmēram 30 gramus krēma katrā eklērī.


Pārklājums

Izkausē šokolādi līdz 40–45 °C un pievieno fondantu. Sajauc abus kopā un pievieno ūdeni, lai iegūtu vajadzīgo konsistenci. Izmanto glazūru temperatūrā no 32 līdz 35 °C. Izmanto apmēram 20 gramus uz vienu eklēru.


Salikšana

Apakšpusē izdur trīs caurumus katram eklēram, lai iepildītu aptuveni 30 gramus atdzesēta šokolādes krēma.

Pārklāj ar šokolādes fondanta glazūru.


Atklājiet Informācija par uzturu

264.4Kcal
Enerģija

1107.84Kj
Enerģija

12.28g
Tauki

4.3g
Piesātinātie

35.03g
Ogļhidrāti

23.92g
Cukuri

*

Līdzīgas receptes
Kreatīvie eklēri
Atklāj konditorejas mākslu ar Puratos radošo eklēru recepti. Palutini sevi ar bagātīgu šokolādi, lazdu riekstu drumstalām un dzintarkrāsas mūsas krēmu – īsts kārumnieka sapnis.

Eklērs: Ikoniskā franču klasika un tās izcelsme

Atklāj stāstu par eklēru, un pievienojies mums, izpētot dažādās variācijas, ko tas iedvesmo. No klasiskās receptes, ko apēd vienā mirklī, līdz radošiem, veselīgākiem un ilgtspējīgākiem risinājumiem, kas atbilst jaunākajām patērētāju tendencēm.