Mūsu stāsts

No pazemīgiem pirmsākumiem līdz panākumiem visā pasaulē, pievienojieties mums stāstā par Puratos un atklājiet mūsu vēsturi un mantojumu.

 

No tēva un dēla jaunizveidota uzņēmuma Beļģijā, esam kļuvuši par globālu grupu ar vairāk nekā 9000 darbiniekiem, 93 inovāciju centriem un vairāk nekā 65 ražotnēm 81 pasaules valstī. Ar lielu lepnumu mēs atskatāmies uz šo smaga darba, drosmes un inovāciju gadsimtu. Paldies, ka padarījāt to visu iespējamu, turpināsim kopā būvēt nākamos 100 panākumu gadus!

Puratos stāsts aizsākās Briselē

1919

 

Puratos tika dibināts Briselē, Beļģijā, kad Henri Groot nolēma ražot un pārdot izejvielas maizniekiem un konditoriem. Kā izmēģinājumu, viņš ieveda želeju no Nīderlandes, lai palīdzētu sausiņu ražošanā. 1920. gadā viņš sadarbojoties ar savu dēlu un sāka ražot produktus konditorejas izstrādājumiem un saldējumam. Tēvs un dēls sākotnēji strādāja zem nosaukuma Henri Groot & Fils, bet vēlāk pieņēma nosaukumu Puratos, kas turpina nest viņu mantojumu līdz pat mūsdienām.

Atklājiet galvenos faktus un skaitļus par mūsu uzņēmumu gadsimtu vēlāk.

Innovation is in our DNA

Divdesmitie gadi

 

Henri Groot un viņa dēls jau no paša sākuma ieguldīja pētniecībā un inovācijās. Tātad jaunu produktu meklējumi ir patiesi iesakņojušies Puratos DNS. Uzņēmuma pirmais patents bija raudzēšanas līdzeklis, kas izgatavots no medus.

Tad piedzima Pura Malté – maisījums maizei, izgatavots no grauzdētiem kviešu dīgstiem, iesala un kliju maisījuma, šī garšīgā maize tajā laikā bija īpaša un ļoti oriģināla. Kviešu dīgsti tika grauzdēti iekārtā, kuru izgudroja profesors Picard, kurš bija pazīstams ar saviem rekordlielajiem lidojumiem ar hēlija gaisa balonu un batiskafa — sava veida bezpilota zemūdenes — izgudrošanu. Šī maize bija arī veselīga. Patiesībā tās sauklis bija “Saglabājiet savu veselību ar Pura-Malté!” Lai maize būtu vēl pievilcīgāka, tika izmantota īpaša ovāla veidne, kā arī maizes iepakojums. Mūsdienās zīmolu iepakojumus uztveram kā kaut ko pašsaprotamu, taču tajos laikos tas bija kaut kas!

Puratos līdz pat šai dienai turpina veikt lielus ieguldījumus inovācijās, pētniecībā un attīstībā.

Veselība un labklājība vienmēr ir bijusi galvenā prioritāte

1930. gadi

 

Puratos kā biznesa un zīmola nosaukums pirmo reizi tika izmantots pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Līdz tam laikam mūsu jaunā uzņēmuma klāstā bija jau vairāk kā 36 produkti. Pēc milzīgajiem Pura-Malté panākumiem mēs turpinājām pētīt veselīgu maizi. Tādējādi tika radīts Germo Blè — maizes veids ar augstu vitamīnu saturu — un Pan'Or — maizes maisījums tiem, kas ievēro diētu.

Cilvēki visā pasaulē cenšas dzīvot veselīgāk, lai viņi varētu baudīt dzīves labās lietas ilgāk un labākā pasaulē. Tādēļ Puratos cenšas ieviest jauninājumus, lai katru dienu piedāvātu veselīgākus risinājumus. Uzziniet vairāk par mūsu veselības un labklājības risinājumiem jau šodien.

Baloži izglābj uzņēmumu

1940. gadi

 

Karš darīja savu, un turpmākajos gados taukvielas un cukurs tika ļoti ierobežoti. Tā kā tās bija svarīgas izejvielas, Puratos cieta katastrofālu finansiālu triecienu, un visi mūsu darbinieki saņēma vēstuli, kurā teikts, ka viņi tiks atlaisti. Taču mūsu uzņēmuma vadītāji neļāva tam notikt un meklēja brīnumainu risinājumu.

1949. gadā baložu sacīkstes bija ļoti populāra izklaide, īpaši mūsu maiznīcas pircēju vidū. Mēs nejauši atklājām, ka baloži, kas ēda Pura-Malt maizi, izskatījās daudz veselīgāki un lidojumā tiem veicās labāk. Tāpēc mēs vakaros apmeklējām baložu turētāju klubus, lai pārliecinātu to biedrus, ka Puratos produkti palīdzēs viņu lidojošajiem draugiem kļūt par čempioniem. Ciems pēc ciema, pilsēta pēc pilsētas, un tā mūsu vēlo vakara ekskursiju laikā sāka ienākt pasūtījumi. Puratos bija izkļuvis no nemierīgajiem ūdeņiem un atkal sāka plaukt — neticams varoņdarbs skarbajos pēc kara gados!

Pirmais īstais maizes uzlabotājs un klientu apkalpošana

1950. gadi

 

Cepšanas māksla nekad nav bijusi viegla. Daudzi faktori var noiet greizi: laikapstākļi un temperatūra var nelabvēlīgi ietekmēt maizi; jaunās sezonas milti var būt ar mainīgu kvalitāti; raugs var slikti nobriest, un dažādas iekārtas var radīt atšķirīgus rezultātus.

1953. gadā mēs laidām klajā produktu T500 — pirmo pilnīgo maizes uzlabotāju, kas sastāvēja no taukiem, emulgatora, cukura un C vitamīna. Puratos pirmais produktu demonstrētājs Jean-Pierre Verhaeghe sāka ceļot pa visu Eiropu, lai iepazīstinātu maizniekus ar šo jauno brīnumu. Mēs arī izdevām periodisku žurnālu, lai informācija būtu vieglāk pieejama. Mēs ieviesām rokasgrāmatas un apmācības un pat uzstādījām klientu apkalpošanas tālruni, lai atbildētu uz mūsu klientu jautājumiem.

Mūsdienās Jūsu rīcībā ir plašs globālu inovācijas centru tīkls un tehnisko konsultantu komanda, lai palīdzētu Jums uzlabot maizes, konditorejas un šokolādes izstrādājumu kvalitāti un meistara prasmes.

Jauna galvenā mītne Beļģijā un otrā paaudze

1960. gadi

 

1960. gados mēs nodibinājām savu galveno mītni Groot-Bijgaarden, Briseles nomalē, Beļģijā, kur atrodamies līdz pat šai dienai. Šajā mūsu stāsta brīdī uzņēmumam sāka pievienoties arī mūsu Puratos ģimenes otrā paaudze. Viņi drīz atklāja jaunu internacionalizācijas ēru, ieviešot jaunus, inovatīvus produktus un dažādojot mūsu produktu klāstu.

Nākamā līmeņa maize

1970. gadi

 

Līdz 70. gadu vidum — 20 gadus pēc tam, kad mēs ieviesām revolucionāro T500 — konkurence beidzot bija mūs panākusi, vismaz no tehniskā viedokļa. Ja mēs vēlētos, lai Puratos izceltos no pūļa, mūsu laboratorijām būtu ātri jāizdomā kaut kas jauns!

1975. gadā tika radīts S500. Pateicoties šim nākamā līmeņa uzlabotājam, mēs pakāpeniski varējām atvērt jaunus tirgus Amerikā, Āfrikā, Tuvajos Austrumos un Āzijā. Kopš tā laika S500 ir kļuvis par mūsu grupas galveno produktu ar vairāk nekā 100 formulām, kas pielāgotas vietējo tirgu vajadzībām visā pasaulē. Šobrīd, kaut kur pasaulē, tiek pārdots S500 ik pēc 80 sekundēm!

Belcolade — īstās beļģu šokolādes sākums

1980. gadi

 

Astoņdesmitajos gados ārvalstu grupas pa vienai vien sāka iegādāties lielākos Beļģijas šokolādes uzņēmumus. Valsts riskēja zaudēt daļu no nacionālā mantojuma. Tajā pašā laikā Puratos saprata, ka šokolāde ir trūkstošais posms mūsu maizes un konditorejas produktu portfelī. Tā dzima Belcolade.

Kakao pupiņu izcelsme, to apstrāde, fermentēšana un žāvēšana var tik tiešām ietekmēt šokolādes garšu. Tādēļ Puratos uzstāja uz pilnīgu šokolādes sastāvdaļu un ražošanas procesa kontroli, tostarp mūsu kakao pupiņu iegūšanu. Visi šie faktori padara Belcolade šokolādi izcili gardu!

 

Lai iegūtu papildinformāciju par Belcolade, skatiet vietni www.belcolade.com

Pilna ražošanas procesa apgūšana

1990. gadi

 

Līdz 90. gadu beigām Puratos bija vienīgais uzņēmums šajā nozarē, kas ražoja visus nepieciešamos augstas veiktspējas uzlabotājus vai maizes maisījumus. Ap šo laiku mēs arī laidām klajā savu ieraugu produktu klāstu ar nosaukumu Sapore, vārda “opera” anagramma. Visi Sapore produkti ir nosaukti slavenu operu vārdā, piemēram, Traviata, Norma, Oracolo un daudzas citas.

Atklājiet mūsu pašreizējo uzlabotāju un ieraugu klāstu.

O-tentic radīšana un mūsu produktu portfeļa paplašināšana

2000. gadi

 

Izmantojot jaunāko fermentācijas tehnoloģiju, Puratos laida klajā O-tentic — produktu, kas ļauj maizniekiem radīt maizes ar unikālu aromāta profilu un autentisku raksturu. Tas viss ir iespējams ar tikai četrām sastāvdaļām: miltiem, ūdeni, sāli un O-tentic!

2004. gadā Puratos iegādājās PatisFrance — vadošo Francijas izplatītāju un ražotāju, kas specializējas svaigu augļu un riekstu apstrādē. Kopā ar citu jaunu produktu, piemēram, Harmony Sublimo, Cryst-o-fil un Acti-fresh, izlaišanu tas ļāva mums vēl vairāk paplašināt mūsu produktu portfeli maizniekiem, konditorejas un šokolādes produktu meistariem.

Taste Tomorrow — pirmā globālā patērētāju aptauja par maizes, konditorejas un šokolādes izstrādājumiem

2011. gads

 

Taste Tomorrow — pirmā globālā patērētāju aptauja par maizes, konditorejas un šokolādes izstrādājumiem

Tā kā pasaule turpina mainīties un attīstīties, mēs saprotam, ka ir ļoti svarīgi paredzēt, kas notiks tālāk. Tādēļ 2011. gada beigās Puratos pirmo reizi apkopoja datus no patērētājiem visā pasaulē par viņu paradumiem un viedokļiem saistībā ar maizi, konditorejas un šokolādes produktiem. Tā rezultātā tika veikta mūsu pirmā, unikālā Taste Tomorrow aptauja, kas sniedz padziļinātu ieskatu globālo un vietējo patērētāju attieksmē un izvēlē, sekojot tendenču attīstībai un atklājot jaunas.

Tiek atklāts Sensobus — pilnībā aprīkota sensorās analīzes laboratorija uz riteņiem

2012. gads

 

Tiek atklāts Sensobus — pilnībā aprīkota sensorās analīzes laboratorija uz riteņiem

Mēs zinām, ka garša ir noteicošais faktors, pērkot maizes, konditorejas un šokolādes izstrādājumus. Bet kā mēs varam palīdzēt saviem klientiem radīt visgaršīgākos gatavos produktus? Protams, dodoties tieši pie patērētājiem un jautājot viņiem!

Tāpēc 2012. gadā mēs atklājām Sensobusu. Šī unikālā, pilnībā aprīkotā sensorās analīzes laboratorija uz riteņiem, var ceļot uz vietām, kur mūsu patērētāji iegādājas pārtiku, un sveicināt vairāk kā 300 cilvēku dienā! Kopš tās palaišanas ir izstrādāts pilns mobilo patērētāju sensorās analīzes risinājumu klāsts. Mobilās laboratorijas tradicionālie pētījumi tiek veikti mūsdienīgā veidā.

Uzziniet vairāk par mūsu Sensobusu.

Mūsu unikālā Ieraugu Bibliotēka

2013. gads

 

Mums, uzņēmumā Puratos, aizrautībai ar ieraugu ir dziļas saknes. Mēs esam pārliecināti, ka maizes nākotne slēpjas tās pagātnē. Mēs esam priecīgi dalīties izpratnē par fermentāciju ar saviem klientiem un palīdzēt tiem radīt garšīgas un kvalitatīvas maizes, gluži kā vecajos labajos laikos!

2013. gadā mēs atvērām Puratos Ieraugu Bibliotēku Saint-Vith pilsētā, Beļģijā, Maizes garšas centrā. Tajā jūs atradīsiet autentisku ieraugu kolekciju no visas pasaules. Šobrīd mūsu unikālajā Ieraugu Bibliotēkā tiek glabāti vairāk nekā 130 dažādi ieraugi no visas pasaules.

Pirmās Maiznieku skolas atklāšana Mumbajā, Indijā

2014. gads

 

Kad Puratos sāka darboties Indijā, mēs pamanījām uz ielām daudz bērnus. Viņi bija jauni, ar mazām cerībām uz lielu nākotni. Viņu vecāki pelnīja minimālo algu un nevarēja ieguldīt savu bērnu izglītībā. Tajā pašā laikā mums kļuva arvien grūtāk atrast kvalificētus tehniskos konsultantus – produktu demonstrētājus, šādas grūtības bija arī mūsu klientiem, mēs saskarāmies ar nopietnu kvalificētu maiznieku, konditoru un šokolādes meistaru trūkumu.

Tā radās ideja par mūsu Maiznieku skolu, un tikai dažus gadus vēlāk, 2014. gadā, Mumbajā sadarbībā ar Maiznieku skolu fondu tika atvērta pirmā skola. Tam sekoja daudzas citas, tostarp Brazīlijā, Meksikā, Dienvidāfrikā, Rumānijā un Filipīnās.

Vairāk par Maiznieku skolu fondu lasiet šeit.

Cacao-Trace: programma ilgtspējīgai kakao piegādei

2015. gads

 

Tradicionālais darba veids šokolādes ražošanā nerada ilgtspējīgu nākotni. Turklāt atalgojums, kuru saņem lauksaimnieki par kakao audzēšanu ir pārāk zemas. Tas daudziem no viņiem ir licis pārtraukt kakao audzēšanu un pārveidot savas plantācijas vai vienkārši atteikties no lauksaimniecības.

Uzņēmumā Puratos mēs esam apņēmušies nodrošināt ilgtspējīgu šokolādes nākotni. Mūsu ilgtspējīgā kakao ieguves programma atšķiras ar to, ka tā koncentrējas uz vērtības radīšanu ikvienam, sākot no kakao koku audzētāja līdz pat patērētājiem.

Programma Cacao-Trace garantē, ka lauksaimniekiem par kakao pupiņām tiek samaksāta vislabākā iespējamā cena. Viņi saņem augstāko cenu un mūsu unikālo šokolādes bonusu 0,10 eiro par pārdoto kilogramu. Tikmēr patērētāji gūst labumu no garšas uzlabošanās. Pateicoties mūsu zināšanām un pieredzei par fermentāciju un pilnu šokolādes ražošanas procesu, mēs radām izcilas garšas šokolādi. Abpusēji izdevīgi!

Uzziniet vairāk par programmu Cacao-Trace.

Valdei pievienojas jauni akcionāri, nostiprinot mūsu saistības ar nākamo paaudzi

2016. gads

 

Viena no ģimenes uzņēmumu stiprajām pusēm ir tā, ka tie domā par paaudzēm, nevis ceturkšņa rezultātiem. 2016. gadā valdei pievienojās jaunā akcionāru paaudze un uzsvēra, cik svarīgi ir radīt ietekmi, kas pārsniedz ekonomisko vērtību. Tā ir bijusi viena no mūsu skaidrākajām saistībām pēdējo 100 gadu laikā, un mēs vēlamies to īstenot arī turpmākajos gadsimtos. Mēs to darām lauksaimnieku un piegādātāju, ar kuriem sadarbojamies, Puratos cilvēku, sabiedrības, kurās mēs dzīvojam un strādājam, mūsu produktu mantojuma, mūsu klientu un patērētāju veselības un labklājības, un visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi – planētas Zeme labā.

 

Atklājiet mūsu saistības pret Jums un nākamajām paaudzēm.

100 years of Puratos

2021. gads

 

Neviens nevar ignorēt steidzamo nepieciešamību samazināt mūsu globālo ietekmi uz apkārtējo vidi. Klimata pārmaiņas, intensīva pārtikas ražošana un kaitīgās emisijas ir tikai dažas no galvenajām problēmām, ar kurām mēs visi šodien saskaramies.

Tāpēc Puratos piedalījās vērienīgajā programmā “Mission to Mars” jeb “Misija uz Marsu”. Izmantojot planētas Marsa skarbos apstākļus kā mūsu neparasto iedvesmas avotu, mūsu mērķis ir vēl vairāk veicināt inovatīvu domāšanu un palīdzēt mūsu klientiem attīstīt savu uzņēmējdarbību ilgtspējīgākā veidā, kopumā pozitīvi ietekmējot visu ķēdi gan maizes, gan konditorejas, gan šokolādes ražošanā. Kopā mēs varam turpināt radīt inovatīvus risinājumus, lai nākotnē nodrošinātu veselīgu, barojošu un gardu pārtiku dzīvībai uz Zemes.

Lai atbalstītu revolucionāru produktu, pakalpojumu un izejvielu izstrādi un veicinātu sadarbību ar jaunizveidotiem uzņēmumiem, 2021. gadā mēs izveidojām FoodTech Venture fondu Sparkalis. Sparkalis ļaus pārtikas tehnoloģiju pārmaiņu radītājiem un jaunizveidotajiem uzņēmumiem pārvērst idejas panākumos.

Paldies, ka pievienojāties mums stāstā par Puratos. Mēs ceram, ka tas jums šķita iedvesmojošs, un ceram, ka nākotnē varēsim ar jums dalīties vēl brīnišķīgākā pieredzē un nepārtraukti virzīt Jūsu biznesu, cilvēkus un planētu uz priekšu.