Upeņu štricele

*Sunset glaze - Olu aizvietotājs, produktu pārziešanā pirms cepšanas

Štriceles pagatvošana

Mīklas mīcīšana
  • Visas sausās sastāvdaļas un ūdeni liek kopā un mīca 4 min 1.ātrumā un 4 min 2.ātrumā. 
  • Pievieno Mimetic un mīca atkal 4min 1.ātrumā un 4min 2.ātrumā. 
  • 2 minūtes pirms mīcīšanas beigām mīklai pievieno 150 gramus Topfil Upene. 
  • Kopējais mīcīšanas laiks sastāda 8min 1.ātrumā, 8 min 2.ātrumā. 
  • Mīklas temperatūra: 25°C. 
  • Mīklas atpūtināšana: 10 min. 
  • Mīklu sadala gabalos pa 240 gr. (+/- tiks iegūti 8 gabali)

Pagatavošana
  • Ņem sasvērto mīklas bumbu un izveido ovālas formas (baltmaizes) gabaliņu, tad atpūtina 10 minūtes istabas temperatūrā. 
  • Ar rulli izrullē to plakanu, un uzklāj 80 gramus Topfil Upene. 
  • Sarullē mīklu rullītī, liek uz cepamās pannas ar cepampapīru. 
  • Ieliek saldētavā atdzist uz +/- 20min. 
  • Atdzesēto mīklu izņem no saldētavas un sagriež to divās daļās( gareniski) un veido pīnīti. 
  • Ievieto gatvo pīni ietaukotā brioša (ķieģelīša) maizes formā. 
  • Raudzē 2h 30min 32°C temperatūrā, 85% mitrums.

Dekorēšana pirms cepšanas
Apsmidzina ar Sunset glaze un pievieno dekorācijas (riekstus, drumstalas utml.)

Cepšana
Cep 185°C aptuveni 28 minūtes.

Iedvesmai