Vietējais dzīvais Sapore ieraugs

17 sept. 2019

Jaunumi
Blogs

Puratos uzskata, ka maizes nākotne slēpjas tās pagātnē. Autentiskums, garšu buķete, ierauga mikroflora — tā ir galvenā sastāvdaļa īstas lauku maizes radīšanā. Lai spētu vēl vairāk klientiem piedāvāt dzīvu, vietēji ražotu ieraugu, Puratos ir investējis jaunā skābmīklas ražotnē. Šogad Puratos Šveicē bija pirmais uzņēmums, kas uzsāka vietēja bioloģiska ierauga ražošanu.

  

Aug pieprasījums pēc vietēja dzīvā ierauga

Ieraugs ir vistradicionālākā maizes cepšanas sastāvdaļa, un tā pastāvēšanas vēsture sniedzas pat vairāk nekā 5000 gadus senā pagātnē. Lai to radītu, milti jāfermentē ar dabīgu floru un ūdeni. Puratos izmanto dažādas miltu šķirnes, mikroorganismus un fermentācijas metodes, lai attīstītu savu sausā/stabilizētā un dzīvā Sapore ierauga klāstu. Sausais un stabilizētais Sapore ieraugs sniedz maizniekiem iespēju radīt maizi ar pašiem savu zīmola garšu. Un svaiga, dzīva Sapore ierauga priekšrocības ir kas vairāk par garšu vien. Dzīvo mikroorganismu klātbūtne mīklas fermentācijas procesā pozitīvi ietekmē garšu buķeti un maizes tekstūru. Šāds dzīvais ieraugs fermentē maizi ar rauga un dažādu pienskābes baktēriju palīdzību, kam ir noteiktas papildu uztura priekšrocības. 

Jaunā ierauga ražošanas līnija sniedz Puratos iespēju vietējā līmenī ražot dzīvu Sapore mīklu, izmantojot vietējas sastāvdaļas. Šī vietējā pieeja rada ieraugu, kas atbilst lietotāja pieprasījumam pēc autentiskuma un vietējām sastāvdaļām. Turklāt vietējās ierauga ražošanas vietas ļauj Puratos ar aukstās piegādes ķēdes starpniecību piegādāt to vēl lielākam klientu daudzumam un tādējādi apmierināt augošo pieprasījumu pēc dzīvā ierauga. 

Vietējo vēlmju noteikšana: kā tas strādā?

Visā pasaulē klientiem ir dažādas vēlmes saistībā ar garšu, tekstūru, sastāvdaļām u. c. Izmantojot ieraugu, kas ir pielāgots šīm vietējā klienta vēlmēm, maiznieki var veiksmīgi prezentēt jaunu maizi un attīstīt paši savu uzņēmējdarbību. Tāpēc Puratos ir dažādas iniciatīvas, lai noteiktu vietējo klientu vēlmes, piemēram, Taste Tomorrow aptauja, Sensobus un Sensorā analīze
laboratorija. Šie pakalpojumi ir pieejami Puratos klientiem, kas vēlas saņemt specifiskus, detalizētus ieskatus.

Šveices ieraugi

Puratos Šveice ir izlaidis sešus vietējos ieraugus, kļūstot par pirmo uzņēmumu viņu vietējā tirgū, kas pozicionē veselu klāstu ar Šveices sertificētiem (IP-Swiss) un Šveices bioloģiskajiem ieraugiem. Atbalstot vietējo ekonomiku, ieraugi tiek izgatavoti sadarbībā ar vietējiem dzirnavniekiem, izmantojot tradicionālus pilngraudu (bioloģiskos) miltus. FBK, Šveices lielākajā maizes izstādē, šī jaunā vietējo Sapore ieraugu izlase tika veiksmīgi prezentēta.

Būs vēl vairāk vietējās ieraugu ražošanas vietas

Saskaņā ar Puratos uzskatiem, ka maizes nākotne slēpjas tās pagātnē, tiks radīts vairāk jaunu vietējo ieraugu. Šveices modelis tiks atkārtots arī citās pasaules daļās, lai atbildētu uz visā pasaulē pieaugošo pieprasījumu pēc dzīva ierauga. Pievienojieties tradīcijai, radiet nākotni! 

For more information: