Šokolādes sirds

Sastāvdaļas

Autors Džonatans Mugels, Francijas labākais konditorejas šefpavārs-konditors 2019.
Daudzums: 24 mazas kūciņas.
Veidnes: 70 mm perforēti gredzeni.

Instrukcija

Kakao groziņu mīkla

Sajauc sviestu, cukuru, sāli, izsijātus miltus, kakao pulveri un mandeļu pulveri līdz drupačām.
Pievieno olas un olas dzeltenumu, pēctam liec ledusskapī.
Izrullējiet starp divām cepamā papīra loksnēm 36 x 27 x 3 mm rāmī.


Lazdu riekstu drupačas

Lazdu riekstu miltus apcep165°C (329°F) grādos 8-10 minūtes.
Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru, sāli, vaniļas pulveri, miltiem un apceptus lazdu riekstu miltus.
Sadrupina uz cepšanas paplātes, cep 150°C (302°F) grādos apmēram 20 minūtes.


Cepamais ganašs

Uzvāri saldo krējumu kopā ar glikozi.
Pielej šokolādi un samaisi.
60°C (140°F), pievieno ollas un olu dzeltenumus, tad samaisi.
Ielej masu tartē un cep 108 °C temperatūrā (226 °F) 11 minūtes.


Piena šokolādes karamele

Cep vaniļas pāksti cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā (347 °F) 8 minūtes.
Pārdali pāksti, izkasi sēkliņas un ievieto tās kopā ar tonka pupiņu piena un saldā krējuma maisījumā, ļaujot ievilkties 15 minūtes.
Pievienojiet trimolīnu un uzsildiet vēlreiz.
Izkausē cukuru līdz karameles stadijai un atšķaidi to ar vaniļas aromatizēto šķidrumu, pēc tam izkās. Pievieno sviestu un nekavējoties pārlej pāri šokolādei.
Samaisi un atļauj atdzist.


Salikšana un galīgā apdare

Cep kakao groziņu mīklas pamatnē bez pildījuma 160 °C temperatūrā (320 °F) apmēram 12 minūtes.
Uz tartes pamatnes uzspiež 8 g piena šokolādes karameles, pēc tam pievieno 8 g lazdu riekstu kraukšķu.
Pārklāj ar 34 gramiem ceptas ganāžas.
Cep un ļauj atdzist. Šo kūku var baudīt siltu.


Dekors

Pagatavo šokolādes rullīšu mīklu un izcep to Maé šūnveida formā.
Izņemiet no formas un izgrieziet 7 cm diametra disku, pēc tam ļaujiet atdzist.
Veido puslodes formu nerūsējošā tērauda bļodā cepeškrāsnī. Kad izņem no krāsns, pagaidiet, līdz flīze atdziest līdz 50 °C (122 °F), un tad uzlieciet ļoti plānu šokolādes disku virsū.
Izņem no bļodas un ļauj atdzist uz marmora virsmas. Šokolāde izkusīs un ieņems šūnveida formu.