Parakstot kopuzņēmuma līgumu, tiek prezentēts jaunais kopuzņēmums Puratos Malt

10 okt. 2019

Uzņēmumi Puratos Group un Estonian Malt šodien ir paziņojuši par līguma parakstīšanu kopuzņēmuma “Puratos Malt” izveidei. Kopuzņēmums ir divu uzņēmumu sešus gadus ilgas ciešas sadarbības rezultāts, un tas apvieno Estonian Malt zināšanas un pieredzi diedzētu un fermentētu pilngraudu nozarē ar Puratos uzņēmējdarbības idejām un izplatīšanas tīklu.

Puratos Malt uzņēmējdarbības mērķis ir iesala un diedzētu graudu ražošana, pārdošana un izplatīšana profesionālai maizes cepšanai, ēdināšanas pakalpojumiem, pārtikas industrijas sektoram un tā klientiem.

Kopuzņēmums iegūs no Puratos globālā tirdzniecības apjoma, plašā izplatīšanas tīkla un pakalpojumiem un Estonian Malt zināšanām un kompetenci iesala un diedzētu graudu ražošanā. Puratos un Estonian Malt sadarbojas jau kopš 2013. gada, balstoties uz noslēgtu ekskluzīvas izplatīšanas līgumu, lai piegādātu klientiem diedzētus pilngraudus.

Kopuzņēmums, balstoties uz šo sadarbību, turpina attīstīties, lai sniegtu abiem uzņēmumiem iespēju attīstīt diedzēto graudu nākotnes vīziju kopā. Darbojoties sinerģiski un efektīvi, tiks optimizēti ražošanas procesi, veikts darbs iepakojuma un glabāšanas laika uzlabošanā, kā arī ir plānots attīstīt jaunus produktus attiecīgajiem vietējiem un reģionālajiem tirgiem.

Moderns pieprasījums pēc senām tradīcijām

Estonian Malt, kas atrodas Igaunijas lauku sirdī (Pangodi), ir radījis unikālu pieeju diedzētiem pilngraudiem: fermentējot graudus pēc tam, kad tie ir izdīguši, tiek attīstīta unikāla dabīgi saldena garša, un to sulīgums paildzina maizes svaigumu. Tas perfekti atbilst pieaugošajam starptautiskajam patērētāju pieprasījumam pēc gardiem produktiem, kas ir radīti ar veselīgiem pilngraudiem un dabīgos procesos[1], un lieliski saskan ar Puratos Veselības un labklājības stratēģiju.

Komentējot par Kopuzņēmumu, Pīts Sanderss (Piet Sanders), Puratos Ziemeļeiropas un Austrumeiropas tirgus direktors, teica: “Šī vienošanās mums ļaus atbildēt uz savu klientu pieaugošo interesi par diedzētajiem graudiem, kā arī veidot auglīgu nākotnes izaugsmi kopā ar Estonian Malt. Puratos mērķis ir piedāvāt dažādas sastāvdaļas, kas iedvesmotu klientus veikt veselīgākas izvēles, un šī sadarbība pilnībā atbilst mūsu Veselības un labklājības plāniem.”

Kopuzņēmumā sākotnēji būs 23 darbinieki, un tas darbosies kā ražošanas vienība Puratos struktūrā. Abiem uzņēmumiem jaunizveidotajā kopuzņēmumā piederēs 50 % akciju.

Ursels Kārna (Ursel Kaarna), valdes loceklis un Estonian Malt uzņēmuma vadītājs, šo kopuzņēmumu redz kā lielisku iespēju stiprināt jau esošo sadarbību “Sadarbība ar Puratos Group vairāku gadu garumā ir pierādījusi viņu lielo interesi par mūsu inovatīvajiem un dabīgajiem produktiem. Kopuzņēmums sniegs mums iespēju ievest mūsu produktus pasaules tirgū un vēl jaudīgāk attīstīt mūsu produktus. Mēs esam lepni, ka viens no pasaules labākajiem uzņēmumiem šajā nozarē strādā kopā ar mums.”

 [1] Atbilstoši Puratos 2019. gada Taste Tomorrow aptaujai, pasaulē lielākajai maiznīcu, konditoreju un šokolādes klientu aptaujai, kas 17 000 cilvēku 40 valstīs aptaujāja par klientu uzvedību, attieksmi un izvēlēm.