Augu izcelsmes produkti, kas garšo labi un dara labu

10 janv. 2024

Ieskats augu izcelsmes produktu tirgū

Sākotnēji tā aizsākās kā dzīvnieku aizsardzības kampaņa, bet nu jau tagad tas ir pārvērties par pašsaprotamu rīcību. Patērētāji pieņem lēmumus, kas ir labi gan viņiem pašiem, gan ilgtspējīgākai planētai. Patērētāji saista augu izcelsmes pārtiku ne tikai ar veselību, bet arī arvien vairāk ar ilgtspējību, padarot augu bāzes produktus par alternatīvu izvēli savā maltītē.

70% no patērētājiem piekrīt, ka augu izcelsmes produktu lietošana pozitīvi ietekmē vidi,  papildu 58% cilvēku piekrīt, ka augu izcelsmes produkti ir veselīgāka nekā dzīvnieku izcelsmes produkti.

Tātad, vai augu izcelsmes produktu uzturs ir veselīgāks? Veselība ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc patērētāji izvēlas augu izcelsmes produktu uzturu. Dažās valstīs uztura paradumu izmaiņas tikai sāk parādīties, bet citur šī tendence strauji aug. Tomēr, pierādījumi par veģetāru un vegānu uzturu ilgtermiņa ietekmēm uz veselību paliek nepilnīgi. No otras puses, izvēloties sabalansētas augu izcelsmes maltītes, ir liels solis pretī labai veselībai. Simtiem pētījumu ir parādījuši, ka palielinot augu produktu patēriņu, piemēram, pilngraudu, pākšaugu, augļu un dārzeņu, ir ar zemāku sirds slimību, 2. tipa diabēta, aptaukošanās un citu veselības problēmu risku.

70% no patērētājiem piekrīt, ka augu izcelsmes produktu uzturs pozitīvi ietekmē vidi.

58% no cilvēkiem piekrīt, ka augu izcelsmes produktu uzturs ir veselīgāks nekā dzīvnieku izcelsmes produktu uzturs.

1 no 3 patērētājiem iegādājas augu izcelsmes pārtikas produktus iknedēļas

Augu izcelsmes pārtikas produkti aizņem aizvien vairāk vietu veikalu plauktos. Skatoties uz patērētāju pieprasījumu, tas nav pārsteigums. Mūsu pētījumi ar 40 000 patērētājiem visā pasaulē liecina, ka viens no trim cilvēkiem iegādājas vegāniskus produktus katru nedēļu. Šī tendence ir visizteiktākā Dienvidamerikā, kur 34% patērētāju iknedēļas iegādājas augu izcelsmes produktus. Otrajā un trešajā vietā ir Āzijas reģions ar 29% un Eiropa ar 28%, kur izvēlas vegāniskos produktus. Ziemeļamerikā interese par augu izcelsmes uzturu joprojām ir ievērojami zemāka, jo tikai 20% iegādājas uz augiem bāzētus produktus katru nedēļu

AUGU izcelsmes PĀRTIKAS PRODUKTI IR VIENS NO ĀTRĀK AUGOŠAJIEM SEGMENTIEM PĀRTIKAS NOZARĒ.

Patērētāji izjūt nepieciešamību pēc pārmaiņām! Mūsu  Taste Tomorrow patērētāju pētījumā mēs sekojam jaunākajām pārtikas tendencēm. Redzam, ka augu izcelsmes produkti ir viens no lielākajiem sarunu trendiem, un tas turpina augt!

Augu izcelsmes produktu ieviešanu konditorejā un to izstrādājumos nepārtraukti pieaug. Šo izaugsmi stimulē patērētāju pieprasījums, kā arī vērojams pieaugums produktu ieviešanā ar augu izcelsmi un interese pēc tā. Apskatot konditorejas izstrādājumu produktu ieviešanas apjomu pēdējo 3 gadu laikā, mēs redzam, ka:  konditorejas izstrādājumi ir ātrāk augošā apakškategorija, pieaugot par 61% gadā, konditorejas sastāvdaļas un maisījumu skaits ir pieaudzis par 60%, savukārt cepumu kategorija ir pieaugusi par apbrīnojamajiem 43%.

MOTIVĀCIJA ĒST AUGU IZCELSMES PĀRTIKAS PRODUKTUS IR DIVEJĀDA: TO UZSKATA PAR VESELĪGU UN LABVĒLĪGU VIDEI

Kā pagatvot vegāniskus izstrādājumus bez ierastajām sastāvdaļām, piemēram, piena un olām

Aizstāt sviestu, olas un pienu var šķist sarežģīti. Šīs sastāvdaļas ir ļoti funkciju bagātas, gatavojot konditorejas izstrādājumus. Tās palīdz veidot struktūru, kas nodrošina gala produkta vēlamo tekstūru. Puratos uzskata, ka pagatavošanao nav jābūt izaicinājumam, ja vēlies gatavot uz augu bāzes. 

Mēs zinām, ka, piedāvājot vegāniskus vai augu bāzētas alternatīvas, jūs varat paplašināt savu klientu loku un apmierināt vegānus, vegetāriešus un fleksitārriešus. Lai jums palīdzētu sākt, mēs esam apkopojuši savas labākās augu bāzes konditorejas unn šokolādes receptes šeit.

Related articles

Bun and Hot dog Plant based

Bun and Hot dog Plant based

Recipe of Bun and Hot dog Plant based

Vegan Brioche from Paris

Vegan Brioche from Paris

Looking for a sustainable twist on a classic French pastry? Our 100% plant-based brioche from Paris recipe has been proven to have a significantly lower environmental impact than a non-vegan brioche, reducing its impact by 55%.

Vegan Croissant

Vegan Croissant

Discover the sustainable way to indulge in delicious croissants with our plant-based recipe. Featuring innovative ingredients, our recipe is proven by LCA-PEF to have up to 50% less environmental impact than non-vegan croissants.

Pain D'Epices Plant-Based

Pain D'Epices Plant-Based

Plant Based batter made with Pain D'Epices

Plant-based  Cupcake

Plant-based  Cupcake

Recipe of Plant-based Cupcake

Plant-Based Cashew Cumin Praliné Bonbon

Plant-Based Cashew Cumin Praliné Bonbon

Recipe of Plant-Based Cashew Cumin Praliné Bonbon

Brioche de Limoux Sustainable

Brioche de Limoux Sustainable

Celebrate the holiday season in a more sustainable way by opting for a plant-based version of brioche de Limoux

Plant-Based Solaris Chocolate Bonbon

Plant-Based Solaris Chocolate Bonbon

Recipe of Plant-Based Solaris Chocolate Bonbon

Brioche Plant-Based

Brioche Plant-Based

Recipe of Brioche Plant-Based, more sustainable and as delicious as the original recipe

Winter Plant-Based Chocolate Indulgence

Winter Plant-Based Chocolate Indulgence

Recipe of Winter Plant-Based Chocolate Indulgence

Plant-Based pine fruit Chocolate praline

Plant-Based pine fruit Chocolate

Recipe of Plant-Based pine fruit Chocolate

'Egg' in Nest

'Egg' in Nest

Recipe of 'Egg' in Nest

Peaches & Cream Plant-Based Croissant

Peaches & Cream Plant-Based Croissant

Recipe for Peaches & Cream Plant-Based Croissant. 100% delicious, crazy and flavorful, as well as more sustainable.

Pear Caramel Pie

Pear Caramel Pie

Recipe of Pear Caramel Pie

Chocolate Longueur

Chocolate Longueur

Recipe of Chocolate Longueur

Recipe: Apricot Rosemary Cake

Recipe: Apricot Rosemary Cake

This is a wonderfully Mediterranean combination of rosemary and apricot in a cake

Choco ball cubes

Choco ball cubes

Recipe of choco ball cubes

Butterfly pea toast

Butterfly pea toast

Recipe of butterfly pea toast