Pareizs uzturs – spēcīgas imūnsistēmas stūrakmens

30 marts 2021

Blogs

Pašreizējos apstākļos cilvēki visā pasaulē arvien vairāk pievērš uzmanību veselībai. Vairāk nekā jebkad agrāk lielākā bagātība ir veselība. 
Imūnsistēmas stiprināšana kļuvusi par prioritāti daudziem patērētājiem. Puratos misija ir būt Jūsu uzticamajiem partneriem inovācijās, piegādāt jums labākās izejvielas, lai pagatavotu veselīgus un gardus produktus, kurus baudīs patērētāji visā pasaulē.
Tieši tāpēc mēs izlēmām, ka imūnsistēmas tematam jābūt vienai no mūsu darba kārtības prioritātēm.

Imūnsistēmas izprašana

Imūnsistēma ir mūsu ķermeņa aizsardzības ministrija. Tā ir orgānu, šūnu un molekulu tīkls, kurš ne vien cīnās pret infekcijām, kad tās rodas, bet arī reģistrē katru mikrobu, ko tā jebkad ir uzveikusi. Tas nozīmē, ka imūnsistēma var ātri atpazīt un iznīcināt mikrobu, ja tas atkārtoti nokļūst ķermenī. Kad tas notiek, mēs runājam par imunitāti pret konkrētu vīrusu vai baktēriju. Tāpēc nav brīnums, ka cilvēki meklē veidus, kā stiprināt šo apbrīnojamo aizsardzības mehānismu.

 

Nav vienkārša risinājuma

Neskatoties uz plaši izplatītu nepareizu priekšstatu, šobrīd nav pārliecinošu pierādījumu, ka kāds pārtikas produkts vai uztura režīms var “stiprināt” mūsu imūnsistēmu un palīdzēt novērst un ārstēt slimības[1].

To nesen uzsvērušas arī vairākas varasiestādes, kuras brīdina par maldinošiem vai pat zinātniski nepamatotiem ar imūnsistēmu saistītiem apgalvojumiem.

[1] https://www.eufic.org/en/page/food-and-coronavirus-covid-19-what-you-need-to-know

Saikne starp uzturu un imūnsistēmu

Tomēr pareizam uzturam ir būtiska loma imūnsistēmas pareizas darbības veicināšanā. Ir svarīgi saprast, ka 70 % imūnšūnu mīt mūsu zarnās [2]. Šo šūnu efektivitāte ir saistīta ar pārtiku, kuru lietojam. Tādējādi mēs varam teikt, ka pareizs uzturs ir spēcīgas imūnsistēmas stūrakmens.

Kā pirms vairākiem gadiem norādīja Pasaules Veselības organizācija (PVO), veselīgs uzturs ir viens no galvenajiem veselīga dzīvesveida veicinātājiem, kas liek visām ķermeņa funkcijām, tai skaitā imunitātei, darboties labāk. Pareizs uzturs ir būtisks labai veselībai, it īpaši tad, kad imūnsistēmai nepieciešams cīnīties pretī [3][4]. Nepieciešams ievērot uzturu, kas veicina labu veselību un samazina nepārnēsājamu slimību risku, rīkojoties saskaņā ar tālāk norādītajiem PVO ieteikumiem [1] [5] [6].

  • Patērēt 400 g (t. i., vismaz 5 porcijas) augļu un dārzeņu, daudz pilngraudu produktu
  • Samazināt sāls patēriņu
  • Samazināt cukura patēriņu
  • Samazināt tauku patēriņu

[1] Vighi, G., et al. "Allergy and the gastrointestinal system." Clinical & Experimental Immunology 153 (2008): 3-6.
[2] www.who.int › default-source › covid-19-and-ncds---final---corr
[3] http://www.fao.org/3/ca8380en/CA8380EN.pdf
[4] http://www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/coronavirus-covid-19/novel-coronavirus-2019-ncov-technical-guidance/food-and-nutrition-tips-during-self-quarantine#food-buys
[5] https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet

Jūsu gala produkts ir mūsu sākumpunkts

Kā uzticami partneri inovācijās mēs esam Jums līdzās ikvienā ražošanas procesa posmā. Mēs ne vien pārdodam izejvielas, bet arī piedāvājam jums pilnīgu risinājumu, ko dēvējam par “gala produktu pieeju.”

Šī iemesla dēļ, kā arī, atsaucoties uz PVO veselīga uztura ieteikumu, mēs popularizējam gatavos produktus, kuri atbilst vismaz vienai no tālāk minētajām uzturvērtības norādēm, ko apstiprina vietējie noteikumi.

Ir plaši atzīts, ka vairākiem mikroelementiem (piemēram, varam, folijskābei, dzelzij, selēnam, cinkam un vitamīniem A, B6, B12, C un D) ir svarīga loma mūsu imūnsistēmā. Mēs palīdzam saviem klientiem ar risinājumiem, kuri ietver šīs uzturvielas. Pareizs uzturs ir spēcīgas imūnsistēmas stūrakmens.

Dienišķā maize kā daļa no risinājuma

Neskatoties uz to, ka ēšanas paradumi pasaulē atšķiras, daudzās valstīs produkti, kuri pieder maizes izstrādājumu kategorijai, ir uzskatāmi par pamata pārtikas produktiem, jo tie tiek patērēti gandrīz katru dienu un ir svarīgi ikdienas uzturvielu uzņemšanas veicinātāji. Pateicoties patērētāju informētībai un patēriņa biežumam, šiem produktiem ir galvenā loma vispārējā ikdienas uztura veselīgumā, un tie var palīdzēt patērētājiem apmierināt galvenās ikdienas uztura vajadzības, piemēram, nepieciešamību uzņemt šķiedrvielas.

Puratos maizes produktu risinājumi ļauj pagatavot gardas, veselīgas un šķiedrvielām bagātas maizes. Jūsu iedvesmai mēs ar lepnumu dalāmies ar šīm lieliskajām receptēm, kas palīdzēs patērētājiem paaugstināt uztura kvalitāti.

Kā ar konditorejas un šokolādes izstrādājumiem?

Puratos uzskata, ka sabalansētā uzturā var iekļaut visu veidu pārtiku, pat tādus produktus kā konditorejas izstrādājumi, kuriem ir liels enerģijas blīvums un tie tiek baudīti, neregulāri, laiku pa laiakm, implsu vadīti.

Puratos vēlas patērētājiem nodrošināt precīzāko un vispusīgāko informāciju. Konditorejas un šokolādes izstrādājumi jāpatērē mērenā daudzumā un vienmēr kā daļa no sabalansēta uztura. Tāpēc mēs vēlamies popularizēt tos Puratos konditorejas izstrādājumus, kuri simbolizē veselīgāku alternatīvu tradicionālajām receptēm un palīdz klientiem veikt pārdomātu izvēli.